Sostenibilitat Ambiental
L'Eliana posa en marxa una campanya de conscienciació per a la tinença responsable d'animals
20/04/2016
L'Ajuntament de l'Eliana a través de l'àrea de sostenibilitat ambiental, ha presentat una nova campanya per a conscienciar als veïns i veïnes del municipi sobre la importància de mantindre conductes cíviques. En esta primera fase, les accions se centren a la retirada dels excrements de les mascotes dels carrers i parcs de la ciutat. L'Ajuntament respon d'esta manera a les diferents iniciatives plantejades per la ciutadania en general i el Fòrum de l'Agenda 21. 
 
Des de l'àrea de Sostenibilitat Ambiental de l'Ajuntament es destaca que “a pesar que la majoria dels ciutadans té una conducta cívica exemplar i és molt responsable en relació a la cura dels seus animals de companyia i el seu comportament, s'ha detectat un augment del nombre d'excrements de mascotes abandonats en la via pública”. Per este motiu, la campanya persegueix un doble objectiu: la reflexió i atenció als amos de gossos que no arrepleguen els excrements i contribuir a crear consciència social entorn d'un problema que pot semblar "de poca importància" però que evidencia actituds de falta de respecte cap al poble i cap als seus conciutadans. 
 
Dissabte passat, 12 de març, l'alcalde de la localitat, Salva Torrent, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, i tècnics municipals de l'Ajuntament van explicar el disseny de la campanya, la presentació dels cartells, així com diverses accions de comunicació, el suport jurídic (ordenances i lleis autonòmiques) i va haver una performance de dos actrius que van escenificar, en clau d'humor, les situacions que es produeixen quan les persones no retiren els excrements de les seues mascotes.
 
Durant les pròximes setmanes, amb la col·laboració de la Policia Local, s'informarà a la ciutadania i s'amonestarà (sense sanció econòmica) als propietaris de mascotes que no retiren els excrements. A partir del mes de maig, les multes per no arreplegar els excrements en el carrer i espais públics seran de 90 euros. Amb esta mesura, s'espera posar fi a una pràctica molesta i incívica que afecta a tota la ciutadania en general i canviar el comportament mitjançant la reeducació i la informació. L'Ajuntament també està repartint dispensadors de bosses per a la recollida de la femta dels animals en la via pública. 
 
El dimecres, 23 de març, amb motiu del dia de Mercat, es repetiren les accions i se va establir un punt informatiu en el qual es va repartir informació i consultar els dubtes amb els tècnics.
 
Finalment, es va publicar un espot amb la intenció de maximitzar l'audiència de la campanya i conscienciar als propietaris d'animals de la necessitat de pràctiques cíviques.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30