Jutjat de Pau

El Jutjat de Pau és un òrgan de l'Administració de Justícia que es troba en tots aquells municipis on no hi ha Jutjat de Primera Instància i Instrucció.

El jutge del Jutjat de Pau de l'Eliana és el senyor Rafael Desco Coll. Té com a missió primordial conciliar els interessos enfrontats, i evitar que aquests arriben a instàncies superiors.

Serveis i competències del Jutjat de Pau

Expedients de matrimoni civil.

Sol·licituds de trasllat de naixement o de matrimoni. Fe de Vida i Estat.

Inscripcions de naixement dels fills tinguts en el matrimoni.

Inscripcions de matrimoni celebrat al municipi on té la seu el Registre Civil (església o ajuntament).

Inscripcions de defuncions ocorregudes al municipi on té la seu el Registre Civil.

Expedició de certificats en extracte i literals de naixements, matrimonis, defuncions - o bé estiguen inscrits en aquest Registre, o bé en altre, ja que en aquest cas se sol·liciten d'uns registres civils a altres-.

Inscripcions de capitulacions matrimonials.

En l'ordre civil

Pel que fa  a las demandes civils, només es poden atendre aquelles que fan referència a reclamacions de quantitat no superior a 90,15 euros.

En l'ordre penal

En denúncies penals, la ciutadania hi pot acudir per a posar una denúncia sobre qualsevol fet,  i també pot fer-ho en qualsevol de les comissaries de Policia. Al Jutjat de Pau, solament se celebren els judicis menys greus per fets com insults, coaccions i alguns tipus d'amenaces.

Cooperació judicial amb altres jutjats

Per últim, la ciutadania pot ser citada pel seu Jutjat de Pau per a realitzar algun acte de comunicació o alguna diligència que haja sol·licitat altre jutjat. Aquestes diligències són molt importants perquè el judici s'agilitze; per això, sempre que no s'hi puga acudir, cal comunicar-ho al seu Jutjat de Pau.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31