Atenció víctimes violència de gènere

Característiques

Aquest programa està orientat a la prevenció dels possibles casos de violència domèstica, i a la sensibilització de la societat sobre aquest greu problema. Així mateix, es basa en l'atenció a les víctimes dels maltractaments, i el posterior seguiment dels casos.

 

Funcions

Des del sector dels Servicis Socials

Servicis d'informació, orientació i assessorament tècnic, dirigit a tota la ciutadania per a informar, orientar i assessorar al voltant dels seus drets, de l'exercici d'aquests i dels recursos socials necessaris per a resoldre les seues necessitats.

Servici d'ajuda a domicili, per a prestar atenció de caràcter domèstic, psicològic, rehabilitador, social, personal i educatiu, quan la situació del nucli de convivència siga d'especial necessitat, i per a procurar la permanència de la víctima i els seus fills al municipi, si les circumstàncies ho requereixen i aconsellen.

Programes de convivència i reinserció social, orientats a promoure la convivència social i familiar, amb l'objectiu de prevenir problemes derivats de la desintegració familiar. Tramitació d'allotjament alternatiu, de forma provisional per a la víctima i els seus fills quan les circumstàncies personals, familiars i econòmiques ho requeresquen. Gestió d'ajudes econòmiques i el seu seguiment amb objecte d'atendre les necessitats bàsiques de las víctimes que ho necessiten.

Programes de prevenció i reinserció social, que tindran per objecte el desenvolupament de la intervenció social en aquelles víctimes que necessiten ajuda per a la prevenció dels seus conflictes i la seua inserció personal en el medi social.

Programes de cooperació social i animació comunitària, per a impulsar i fomentar la iniciativa social, el voluntariat social, tot recolzant les ONG, associacions i entitats socials que realitzen servicis, accions i activitats de promoció i formació de la víctima de violència domèstica.

Personal

- 2 policies locals

- 1 advocada

- 2 psicòlogues

- 2 treballadores socials

-1 agent de Desenvolupament local

 

Ubicació

- Servicis Socials, psicòlogues i advocada: Pl. Jutge Miquel Comes s/n

- Policia Local: C/ Puríssima, 12 Baix

- Centre de Salut: C/ Rosers, s/n

 

Accés

A través dels Servicis Socials, psicòlogues, Policia local, Centre de Salut, advocada i agent de Desenvolupament local, de l'Ajuntament.

 

Telèfons 

- 96 274 07 01 (Policia local, 24 hores)

- 96 165 59 26 (Servicis Socials, psicòlogues i advocada)

- 962 718 440 i 962 718 445 (Centre de Salut, 24 hores)

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30