Comerç just

NOTÍCIES

10 maig 2015: Dia Mundial del Comerç Just a València: Vine i estira del fil! (http://www.cvongd.org/va/agenda/2015/5/10/2520)

 

QUÈ ÉS EL COMERÇ JUST?

El Comerç Just és un sistema comercial solidari i alternatiu al convencional, l’objectiu del qual és lluitar contra la pobresa i les desigualtats que genera el model actual, mitjançant l’assoliment de condicions laborals i salarials adequades per poder viure amb dignitat, la prevenció de l’explotació laboral infantil i el respecte al medi ambient.

En aquest sentit, el Comerç Just constitueix en sí mateixa una eina de cooperació i de sostenibilitat.

La definició de Comerç Just consensuada internacionalment és:

El Comerç Just és un sistema comercial fonamentat en el diàleg, la transparència i el respecte, el qual busca una major equitat en el comerç internacional, fent especial atenció a criteris socials i mediambientals. Contribueix al desenvolupament sostenible, oferint millors condicions comercials i garantint el dret de productors/es i treballadors/es desfavorits, especialment del Sud” (Organització Mundial del Comerç Just, WTFO).

 

ENLLAÇOS D’INTERÉS

- Coordinadora Estatal de Comercio Justo www.comerciojusto.org

- Setem www.setem.org

- Coordinadora Valenciana d’Organitzacions no Governamentals per al Desenvolupament http://www.cvongd.org/va/coneix-nos/

- OXFAM Intermón www.oxfamintermon.org