Benestar Animal
Acaba la primera setmana en la campanya d'esterilització i desparasitació de gats sense propietari
13/03/2017
  • La primera actuació inclosa en el Programa d'Esterilització Felina per a gats que viuen en colònies situades en diverses zones del municipi. Gràcies a aquesta actuació, s'ha aconseguit esterilitzar i desparasitar a 34 gats, que ja han sigut retornats als llocs en què van ser capturats.
 
Com ja anunciem fa uns dies, des de la Regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament de l'Eliana s'estan impulsant una sèrie de mesures que contribuïsquen a millorar el tracte que se li dóna als animals, al mateix temps que es consciencia a la ciutadania sobre la responsabilitat que es contrau quan s'adquireix una mascota: cal procurar-los aliments, han de fer exercici i han d'estar identificats. A més, han de criar-se sense generar problemes amb altres habitants del municipi, i respectant els espais públics.
 
Un exemple d'açò és el Programa d'Esterilització Felina per als gats que passegen pel municipi. Amb el mètode CES, es van emprar una sèrie de gateres en la zona en què conflueixen el c/ Pare Damià amb la plaça de l'Estació i el carrer Marquesos del Tremolar.
 
Aquesta actuació concreta s'ha perllongat durant 5 dies, i ha comptat amb l'adhesió de les clíniques veterinàries del municipi (que, prèviament, havien aconseguit un acord amb l'Ajuntament de l'Eliana).
 
Amb aquestes gateres s'ha aconseguit capturar 34 gats (21 femelles i 13 mascles), que han sigut desparasitats i esterilitzats. Hi ha hagut algun cas en el qual s'han efectuat anàlisi per a certificar si algun dels exemplars patia cap tipus de malaltia que requerira un tractament addicional.
 
Els gats van ser retornats a les colònies en les quals van ser capturats, després de certificar que es trobaven en bon estat i havien sigut esterilitzats. Gràcies a aquesta actuació, s'ha aconseguit que la salut d'aquests felins siga l'òptima i, al mateix temps, es contribueix a evitar que l'expansió de les diferents colònies puga incrementar-se de forma incontrolada.
 
Des de la regidoria de Benestar Animal s'explica que aquesta actuació no serà l'única, sinó que s'aniran fent revisions periòdiques i un control sobre les diverses zones del municipi, per tal de donar l'oportuna resposta a les demandes de la ciutadania.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30