Joventut
Els alumnes del taller de curtmetratges presenten demà el curt “Persones”
Demà 28 de juliol a les 18:00 hores es projectarà en el saló d'actes de la Casa de la Joventut el curtmetratge “Persones”, un curt sobre diversitat i igualtat realitzat pels alumnes del taller de curtmetratges que organitza la regidoria de Joventut.
27/07/2017
Un total de 20 alumnes d'edats compreses entre 14 i 19 anys han participat durant tot el mes de juliol, en horari d'11 a 14 del matí de dilluns a divendres, en aquest taller de curtmetratges que porta ja celebrant-se quatre anys consecutius gràcies al suport d'Isabel Montaner, regidora de Joventut, María José Cortés, tècnica de joventut i Salva Torrent, alcalde de l'Eliana. 
 
Com cada any, des de fa quatre, es convoca aquest taller dirigit a joves de 14 a 25 anys que, guiats i aconsellats per diversos professors, treballen conjuntament posant en comú les seues idees per a després convertir-les en imatges. Cada any se centra en una temàtica diferent, però sempre tractant de donar visibilitat a algun aspecte que preocupa als joves.
 
Ana Grau i Majo Fuentes, comunicadores audiovisuals, juntament amb Jordi Domenech, caracterizador i maquillador artístic, han sigut els encarregats de guiar i orientar al grup de 20 joves durant tot el mes. Gràcies a les seues nocions sobre guionaje, producció, rodatge, caracterització i edició han pogut donar vida a “Jorge”, el protagonista del curtmetratge. 
 
“Persones” és un curt que parla sobre la transsexualitat que experimenta Raquel, que se sent Jorge. La transformació i acceptació d'una xica en xic, que rep les crítiques, el menyspreu i rebuig de la seua classe i troba el valor en la seua pròpia acceptació. D'aquesta força naix la seua amistat amb una companya que és musulmana, qui també pateix la discriminació de la seua classe i a la qual Jorge ajudarà. 
 
“La idea va sorgir d'una posada en comú d'idees sobre igualtat i diversitat. Cadascun va escriure una xicoteta història sobre una situació de discriminació que havien viscut”, explica Majo Fuentes, professora del curs, “una de les alumnes va portar a classe un escrit molt elaborat sobre una persona transgénero i a tots ens va agradar la idea, així que comencem a donar-li forma”. 
 
Majo Fuentes explica que ha sigut un grup molt involucrat, fins a tal punt que l'alumna que dóna vida a Raquel en el seu procés de transformació en Jorge “va arribar a tallar-se el pèl”, perquè aquesta transformació fóra molt més evident. Explica també que no tots els alumnes podien actuar però sí tots van formar part de la producció, bé en el procés d'enregistrament, de so, edició, il•luminació, caracterització, etc. 
 
Totes les localitzacions i escenaris que es poden veure en aquest curt de vuit minuts de durada han sigut rodades en espais de l'Eliana, tals com el Parc de la Pinada o el Centre Soci-cultural. 
 
Amb la projecció del curt “Persones” demà en el saló d'actes de la Casa de la Joventut es posa fi a seixanta hores lectives en les quals els alumnes han pogut potenciar la seua creativitat, la seua consciència i la seua visió sobre un tema tan rellevant com és la diversitat cultural en un àmbit d'igualtat de gènere.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31