Educació
Els alumnes de Mirande visiten l'Eliana del 19 al 24 de maig, dins del 'Programa d'Intercanvi 2017'
19/05/2017
  • Avui han arribat a l'Eliana un grup d'alumnat francés de Mirande (municipi agermanat amb el nostre). Si durant el mes de març va ser un grup de l'alumnat de l'IES l'Eliana qui va visitar aquesta localitat de la regió 'Migdia-Pirineus', són ara les i els estudiants francesos del Collège de l'Astarac qui seran acollits/des en cases de l'Eliana.
 
Són més de 25 anys els que han servit per a agermanar i estrényer els llaços entre l'Eliana i Mirande. Tots dos municipis han participat en programes d'intercanvi d'alumnat, amb l'objectiu de conéixer altres regions del món i viure durant uns dies en un entorn diferent del propi.
 
Al març, van anar 47 estudiants de l'IES l'Eliana els qui es van desplaçar a la regió francesa 'Pirineus Mitjans', on l'economia es basa en l'agricultura i la ramaderia. Ara són 52 alumnes de Mirande (junt els professors i les professores Céline, Florence, Yannick, Lucie i Frank) els qui acudeixen a la nostra localitat, per a visitar diferents espais rellevants de la localitat, així com de la ciutat de València i altres municipis d'interés històric.
 
El programa previst per a acollir a l'expedició francesa inclou una benvinguda (després de la seua arribada avui, a les 19:00 hores). L'endemà es visitarà València (Porta dels Serrans, Plaça de la Mare de Déu, la Catedral, la Plaça Redona, el Mercat Central, la Llotja i l'Ajuntament. A la nit, hi haurà un 'Sopar de Germanor' en el qual participaran les famílies d'acolliment, professorat, membres de l'Associació d'Agermanament entre l'Eliana i Mirande d'ambdues localitats i representants de l'Ajuntament de l'Eliana.
 
El diumenge, 21 de maig, els i les estudiants francesos passaran el dia amb la família que els acull; el dilluns es visitarà l'Albufera (amb un passeig amb barca); el dimarts, 22 de maig, s'acudirà al Teatre Romà de Sagunt i es visitaran les coves de Sant Josep, situades a la Vall d'Uixò (en la comarca de la Plana Baixa de Castelló).
 
El dimecres finalitzarà la visita del grup d'estudiants, que partiran de retorn a França a les 8:30 del matí. Serà llavors quan es done per conclòs el 'Programa d'Intercanvi 2017' entre tots dos municipis.
 
Des de l'Associació d'Agermanament entre l'Eliana i Mirande es destaca la importància d'aquestes trobades: "L'experiència d'anys anteriors ens diu que aquesta vivència resulta molt grata i enriquidora per a les persones que participen en ella, arribant-se a establir una relació que es manté a través dels anys", explica la presidenta d'aquesta associació, Carmen Román.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30