Formació d'Adults
El Centre de Formació de Persones Adultes, el millor exemple de la vocació educadora de l'Eliana
10/07/2017
  • Miguel Moliner i Cristina Conejos són dos dels docents del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA). Des de setembre fins a juny imparteixen classes d'allò més variades. Combinen entusiasme i vocació docent per a motivar a gent que mai va pensar que podria accedir a estudis mitjans o superiors. Els casos d'alguns dels seus alumnes són inspiradors...
 
L'Ajuntament de l'Eliana disposa d'un edifici, des de l'any 2011, per a impartir classes per a adults. No obstant això, la voluntat de formar a majors d'edat es va iniciar en 1986. Des de llavors, persones d'edat avançada que no van poder estudiar en la seua joventut o joves d'avui que no tenen el Graduat Escolar acudeixen a l'Eliana per a formar-se. També hi ha classes per a aconseguir tots els nivells de valencià. Fins i tot estrangers que desconeixen l'espanyol acudeixen per a aprendre-ho. Cada any s'inscriuen més de 300 persones en la FPA, i un gran percentatge aconsegueix la titulació que desitjava.
 
El consistori té un conveni amb la Diputació de València i un altre amb la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana. Miguel Moliner i Cristina Conejos són dos dels docents del FPA. La seua missió és formar a persones que desitgen aprendre espanyol i alfabetitzar-se, però també animen als seus alumnes a intentar obtenir el Graduat d'Educació Secundària... o fins i tot plantejar-se accedir als Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior. "Cadascun es marca la seua meta", explica Miguel Moliner.
 
"Moltes vegades, existeix el temor a no superar les proves. Nosaltres els formem, però després cada estudiant ha d'acudir a superar les pertinents proves. Sol ser el cas de gent més major, que fa temps que no exercita la ment en un nivell de gran exigència. També hi ha casos de gent més jove, que té molt recent un fracàs escolar i està desanimada. Però si existeix voluntat per obtenir un resultat positiu, després d'enfrontar-se a un examen, és possible aconseguir-ho", comenta Cristina Conejos.
 
Existeixen dos casos que són paradigmàtics: Consuelo Martí és una dona de 66 anys que va començar en el nivell d'Educació de Base i ara es presentarà al 'Grau Mitjà' de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). Tot un exemple de superació i ganes per aprendre. Álex Arrué és un jove que es va posar com a objectiu obtenir el Graduat d'Educació Secundària. Ara no solament ha aconseguit aqueixa meta, sinó que s'accedirà a la Universitat (és a dir, estudis superiors). És un altre exemple de treball constant, de lluitar per un objectiu davant les adversitats.
 
"A la FPA acudeixen alumnes de tot tipus. Nosaltres els ajudem a motivar-se i aprofitem l'aposta de l'Ajuntament de l'Eliana per l'Educació per a aconseguir metes cada vegada més ambicioses. Amb constància, es poden aconseguir resultats inimaginables. El nostre professor de Valencià va ser alumne de la FPA, i avui és ell qui forma als alumnes que desitgen obtenir aqueixos títols", conclou Miguel Moliner.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30