Medi Ambient
La Confederació Hidrogràfica del Xúquer repararà el col·lector que transcorre pel Barranc de Mandor
7/03/2017
  • L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha visitat avui en barranc de Mandor en companyia de tècnics municipals i representants de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), per a sol·licitar que s'efectuen els treballs de reparació pertinents en el col·lector que existeix en aqueixa zona. La CHX ha assumit aquestes reparacions, amb una inversió que ascendeix a uns 700.000 euros.
 
La inspecció ha servit per a constatar que existeixen certes deficiències en el col·lector que transcorre pel barranc de Mandor. Els tècnics municipals i de la mateixa Confederació Hidrogràfica del Xúquer han coincidit en la necessitat d'escometre uns treballs que permeten solucionar els desperfectes que existeixen en aquest espai, que transcorre al llarg d'uns 300 metres (que, al seu torn, es divideixen en tres trams).
 
La visita a aquesta zona ha servit per a constatar que existeixen esquerdes en alguns trams, mentre que en uns altres la coberta s'ha ensorrat. Açò suposa que, quan es produeixen pluges abundants, el col·lector veja sobrepassat el seu cabal i acabe inundant-se el barranc de Mandor. Des de la CHX s'assumeix que aquesta situació ha de solucionar-se i que els correspon a ells efectuar les tasques que permeten solucionar l'actual escenari.
 
L'alcalde elianer s'ha mostrat molt satisfet per aquest acord: "Sabíem que la situació existent havia de solucionar-se i teníem clar que, després d'efectuar les reunions pertinents, s'anava a aconseguir un acord que s'ajustara no solament a les nostres reivindicacions, sinó també a aquelles que ens han traslladat els veïns i les veïnes de l'Eliana".
 
En l'anterior etapa de govern socialista a l'Eliana (amb José María Ángel com a alcalde), el govern d'Espanya va aprovar un pressupost de més de 20 milions d'euros per a condicionar el barranc de Mandor i convertir-lo en una zona d'esbarjo. L'arribada de Mariano Rajoy a la Moncloa va suposar la paralització d'aquest projecte, situació que s'ha mantingut sense canvis fins a l'actualitat.
 
Salva Torrent, no obstant això, espera que eixa situació puga canviar: "Ara s'escometran aquests treballs per a reparar el col·lector i es netejarà el barranc, però esperem que aquest espai puga convertir-se, en el futur, en un lloc emblemàtic per als nostres habitants, en el qual es puga passejar, on es puga practicar algun esport i que permeta a veïns i veïnes de l'Eliana gaudir d'un espai agradable, a l'aire lliure".

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31