Ocupació
El consistori contracta a 30 veïns durant 3 mesos, a través del Programa Municipal d'Ocupació Social
7/07/2017
  • La primera fase del Programa Municipal d'Ocupació Social de l'Eliana s'ha iniciat. L'Ajuntament de la localitat ja ha contractat als primers 30 treballadors, que tindran un lloc de treball durant els pròxims tres mesos. Més endavant s'emprarà a altres 30 persones en atur.
 
Com es va anunciar a la fi del passat mes d'abril, l'Ajuntament de l'Eliana segueix treballant perquè veïns del municipi que estan aturats puguen obtenir un treball (de forma temporal). Per açò es van engegar les Borses de Treball (fa ja 6 anys), que permeten a persones sense treball ser contractades durant 3 mesos. Aquesta iniciativa forma part del Programa Municipal d'Ocupació Social.
 
El perfil d'aturat que es prioritza en aquest Programa Municipal d'Ocupació Social són els joves (amb edats compreses entre els 18 i 30 anys); els aturats de llarga durada (aquells que estiguen més de dotze mesos cercant una ocupació de forma activa, sense haver-ho aconseguit); aturats majors de 45 anys; i dones.
 
Ara mateix són 30 els treballadors que s'han incorporat de forma temporal a l'Ajuntament del municipi: dotze d'ells formen part de la Borsa d'Operaris de Manteniment/Conserges; altres cinc entren en la Borsa de Neteja; tres estan en la Borsa de Pintura; altres tres s'incorporen a través de la Borsa d'Auxiliar d'Ajuda a domicili; dos entren en la Borsa de Jardineria; altres dos formen part de la Borsa de Soldadura-Serralleria; dos més entren en la Borsa de Fusteria; i un obté una ocupació gràcies a la Borsa d'Electricitat.
 
En total són 30 veïns i veïnes de l'Eliana formen part d'aquesta contractació de tres mesos (del 3 de juliol fins al 2 d'octubre, tots dos dies inclosos), actuació inclosa en el Programa Municipal d'Ocupació Social (que es divideix en les diferents Borses de Treball anteriorment esmentades). Aquesta mesura municipal vol ajudar als joves sense treball a obtenir una major experiència, mentre que a persones més majors els permet integrar-se de nou en el mercat laboral.
 
El Programa Municipal d'Ocupació Social 2017 presenta algunes novetats pel que fa a les anteriors edicions: un increment salarial que percebran els treballadors participants en aquest programa (en regir-se pel mateix conveni laboral que la resta de treballadors del consistori), o la possibilitat de repetir la crida de treballadors (per rigorós ordre de puntuació obtinguda en el procés selectiu).
 
Des del consistori s'explica que aquest tipus d'iniciatives es mantindran, atés que afavoreixen que persones amb dificultats per a trobar una ocupació aconseguisquen un lloc de treball i afronten el futur amb un major optimisme i confiança a incorporar-se en el mercat laboral.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30