Igualtat
L'Ajuntament s'adhereix a la campanya #EspaiLliuredeLGTBfòbia, que promou Lambda
16/05/2017
  • El consistori de l'Eliana s'ha adherit avui a la campanya #EspaiLliuredeLGTBfòbia, que es promou des del col·lectiu Lambda (que agrupa a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals). L'objectiu d'aquesta iniciativa és defensar la tolerància i el respecte a la diversitat (en aquest cas, respecte a l'orientació sexual de totes les persones).
 
Els grans avanços d'una societat s'aconsegueixen amb xicotets passos que són ferms i constants. El municipi de l'Eliana (institucions i veïns) sempre ha destacat pel seu compromís en el suport a les iniciatives solidàries, de respecte pel Medi Ambient... i també de defensa de la diversitat en una societat igualitària: un exemple és la lluita contra la violència de gènere; un altre, l'adhesió a la campanya #EspaiLliuredeLGTBfòbia.
 
Per eradicar comportaments basats en prejudicis i discriminació, res millor que defensar la diversitat i lluitar contra la intolerància. Demà, 17 de maig, se celebra el 'Dia Internacional contra la LGTBfòbia'. El col·lectiu Lambda ha impulsat una campanya per fer visible el compromís de les institucions (i de la ciutadania, en el seu conjunt) a favor d'un tracte igualitari i sense discriminacions (amb motiu de l'orientació sexual de cada individu).
 
En l'Ajuntament de l'Eliana ha sigut immediata l'adhesió a aquesta campanya, que vol recordar que encara queda molt fins a eradicar el comportament propi de la LGTBfòbia: convé recordar que, fins a 1990, l'Assemblea de l'organització Mundial de la Salut (OMS) no va aprovar retirar l'homosexualitat de la seua llista de 'malalties mentals'.
 
Al març del present any, el Consell va aprovar (amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Ciutadans-Cs) una 'Llei Integral per a les persones Trans', que regularà, entre altres àmbits, l'atenció sanitària cap a les persones transsexuals. També tipificarà els delictes davant les agressions transfòbiques i establirà bonificacions per a les empreses que contracten a persones trans.
 
Demà està previst que, amb motiu de la celebració 'Dia Internacional contra la LGTBfòbia' i per a mostrar la seua adhesió a aquesta campanya impulsada des de Lambda, representants municipals i treballadors del consistori participen en una iniciativa que vol exhibir el seu suport cap al col·lectiu LGTB. "És important que la ciutadania es desenvolupe en un clima de respecte cap a la diversitat i de respecte a la llibertat de cada individu. Eradicar les conductes intolerants és tasca de tots", ha manifestat l'edil Isabel Montaner.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30