Igualtat
L'Ajuntament s'adhereix a una campanya per a combatre l'homofòbia durant les Falles
13/03/2017
  • El col·lectiu Lambda, que des de 1986 lluita a Espanya per a combatre la discriminació cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, torna a impulsar la campanya 'Borinot el que no bote', amb la qual desitja implicar a la ciutadania en la lluita contra l'homofòbia, durant les Falles 2017. L'Ajuntament s'adhereix a aquesta iniciativa i s'encarregarà de donar-la a conéixer entre les diferents comissions falleres locals.
 
Cada gest compta, a l'hora de combatre les diferents mostres de discriminació que existeixen en la societat actual. En diferents àmbits, i malgrat els esforços d'una cada vegada més conscienciada ciutadania, existeixen mostres de masclisme, racisme, assetjament escolar... i també homofòbia. Un exemple és el càntic 'Marieta el que no bote', que s'empra de forma habitual durant les Falles... sense reparar que, en recitar-lo, es contribueix a perpetuar una altra forma de discriminació... que, a més, resulta especialment ofensiva per a moltes persones.
 
Des de Lambda es proposa canviar aquesta cantarella per la més considerada 'Borinot el que no bote'. Es tracta d'un vocable propi de la llengua valenciana, que resulta respectuós amb el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB). Amb un simple gest es pot prendre part en l'eradicació d'un cant vexatori i homofòbic, al mateix temps que s'exhibeix un compromís de major respecte cap a la diversitat sexual, de gènere i familiar.
 
Des de l'equip de govern de l'Eliana es considera molt important "donar suport a aquestes iniciatives, ja que la festa fallera és un emblema del nostre municipi i l'Eliana és una localitat en la qual es creu en la diversitat sexual i es lluita contra l'homofòbia i la transfòbia. Li donarem visibilitat a aquesta campanya, perquè totes les comissions puguen adherir-se i s'impliquen a fer de les Falles unes festes tan inclusives com siga possible".
 
A l'Eliana ja existeix una associació de LGTB, anomenada 'Marietes'. La presideix Isa Lara, qui s'ha mostrat molt contenta i orgullosa de la decisió adoptada per l'Ajuntament de la localitat: "Adherir-se a aquesta campanya és un xicotet gest, però té un gran calat i és un important suport per a les persones que pateixen discriminació per la seua orientació sexual. Hem d'evitar que, en un context festiu, s'insulte i menyscabe la identitat de les persones. Aquest és el tipus d'actuacions que han d'anar adoptant-se i esperem que s'estenga l'exemple en altres administracions".

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30