Cultura
L'Eliana acull per segon any consecutiu el Festival de Curtmetratges “L'Eliana Cinema”
Claqueta per al festival de curtmetratges L'Eliana Cinema, que comença aquest divendres dia 8 i es perllongarà fins al 16 de setembre.
6/09/2017

Avui dimecres 6 de setembre s'ha presentat en el saló de plens de l'Ajuntament de l'Eliana la segona edició d'aquest festival de curtmetratges en el qual han estat presents l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, el responsable d'art i imatge del festival, Marino Darés, els productors Janto Gil i Laura Sanantonio, així com altres membres de l'organització.

A destacar diverses novetats, com la que el poble de l'Eliana es convertirà durant els dies 8, 9 i 10 en un continu i variat plató de rodatge. Aquest any el festival ha creat una nova secció “72 hores” en la qual es proposa que diversos equips participants produeixin un curtmetratge en tres dies.

Un total de sis grups i gairebé 30 participants per gravar un curt de tres minuts durant 72 hores. Carrers, places, parcs, edificis singulars i fins i tot els comerços es fiquen en el paper per convertir-se en extres, escenaris i decorats a l'ús dels diferents equips.

Després del rodatge intensiu, la programació continua fins al dia 16, que es procedirà al lliurament de premis i a la gala final que clausura tota una setmana cinematogràfica. Però entre mitjanes s'aniran desenvolupant altres activitats, com el taller d'introducció al guió cinematogràfic, el dimecres 13 a la Casa de la Joventut, impartit pel guionista professional Paco López Barri.

També aquest mateix dia, a l'Ajuntament, es visionaran els curts de producció valenciana que seran presentats pels seus propis creadors. La programació segueix amb un concert i la pel•lícula “El viatge de Unai” el dijous 14, a les 19:30 hores, també a l'Ajuntament.

El divendres dia 15, a l'Auditori Municipal, a partir de les 19 hores, se seguirà amb les projeccions dels curts finalistes, i el dia 16, a la mateixa hora i mateix lloc, s'atorgaran els premis que comprèn, en el cas de “Millor Curtmetratge de la secció 72 hores” una quantitat de 500 euros a percebre pels guanyadors. La gala es tancarà amb la pel•lícula de “La vida de Brian”.

Janto Gil, productor del festival, explica que “uns 300 curts s'han presentat aquest any al festival”, dels quals cinc han arribat a ser finalistes, “hem rebut treballs des d'Austràlia, Canadà, Argentina… El festival es converteix en l'internacional què buscàvem”. A més afegeix que aquesta edició compta amb unes “convidades de luxe”, les actrius Lola Moltó, Ani Tébar i Natalia Villar.

D'altra banda Salva Torrent, alcalde de l'Eliana, ha incidit en la importància que té el cinema en el municipi i ha mostrat tot el seu suport per a la present i posteriors edicions del festival, “l'Eliana en matèria cultural té un ritme imparable. Parlar de cinema i de l'Eliana és parlar d'una mateixa cosa. La nostra història com a poble sempre ha anat molt lligada al món de cinema”.

Més info: www.lelianacinema.es

  • Triptic exterior horaris L'Eliana Cinema
  • Triptic interior horaris L'Eliana Cinema

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30