Inversions
L'Eliana rep quasi 350.000 euros de la Diputació i el Consell, a través del 'Fons de Cooperació'
18/05/2017
  • Els presidents de la Generalitat Valenciana (Ximo Puig) i la Diputació de València (Jorge Rodríguez) van visitar ahir la nostra comarca per a presentar el 'Fons Valencià de Cooperació Municipal', que assignarà 348.476 euros a l'Eliana.
 
Les administracions autonòmiques i provincial han unit els seus esforços per a fer arribar a les administracions locals fons econòmics que els Ajuntaments podran emprar tant a finançar inversions com en partides de despesa corrent (per exemple, contractant a personal).
 
Ximo Puig i Jorge Rodríguez van destacar la "vocació municipalista" d'aquest 'Fons Valencià de Cooperació Municipal', que consta en l'article 64 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. No és casual aqueixa voluntat d'atendre les reivindicacions dels pobles valencians: Puig va ser alcalde de Morella (de 1995 a 2012) i Rodríguez és primer edil d'Ontinyent (des del 2011).
 
A la reunió que va servir per a presentar el 'Fons Valencià de Cooperació Municipal' en el Camp de Túria, van acudir Salva Torrent, alcalde de l'Eliana; Marta Andrés, primera tinent d'alcalde del municipi; i Mercedes Berenguer, regidora en el consistori de l'Eliana i diputada de Benestar Social.
 
En el nostre municipi, la inversió conjunta que efectuaran Generalitat Valenciana i Diputació de València és de 348.476 euros. L'objectiu d'assignar aqueixa partida a cada municipi és “potenciar l'autonomia local dels Ajuntaments, tant en inversions com en despesa corrent”.
 
Aquest mecanisme, que consta en l'article 64 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i que està impulsat per les administracions autonòmica i provincial, servirà per a “quadrar el cercle del finançament dels municipis valencians”, donant resposta en paraules de Rodríguez “a una antiga reivindicació dels municipalistes valencians”.
 
En aquest sentit, els Ajuntaments podran decidir a què destinen els diners del 'Fons de Cooperació', i els criteris seguits per assignar les quantitats a cada poble són rigorosos. “Els Ajuntaments són els qui poden donar resposta als problemes més immediats de la ciutadania”, va destacar Ximo Puig.
 
En la postura de Consell i la Diputació de València, van coincidir Puig i Rodríguez, “és molt diferent de la del Govern d'Espanya, que insisteix a tutelar als Ajuntaments en les seues decisions sobre com han d'emprar-se els fons propis, fins i tot quan es compleixen els criteris de sostenibilitat financera i control pressupostari”.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30