Seguretat Ciutadana
La Policia Local ofereix consells per evitar robatoris durant les vacances estivals
12/07/2017
  • Com és habitual, el personal de la Policia Local de l'Eliana ofereix interessants consells a la ciutadania del municipi. En aquesta ocasió, es donen unes senzilles pautes per evitar els robatoris durant les vacances estivals.
 
L'Eliana és un municipi dotat d'efectius de Policia Local molt actius, que atenen de forma eficaç els requeriments dels residents en el municipi. No obstant això, la millor mesura que es pot prendre davant un possible delicte és el de la prevenció, per la qual cosa el personal d'aquest cos ofereix unes pautes que ajudaran a evitar que es puguen produir robatoris o furts en les cases, davant una eixida dels seus propietaris.
 
La Policia Local vol evitar que existisca cap temor injustificat. "Anar-se'n de vacances no té per què suposar la minva en la seguretat d'un domicili. Existeix una sensació d'intranquil·litat que es deu més a certes notícies d'àmbit nacional que a la casuística local", expliquen fonts d'aquest cos de seguretat a l'Eliana.
 
Hi ha una sèrie de comportaments que, si se segueixen, incrementen la seguretat del nostre habitatge. Abans, hem de diferenciar en el tipus de casa en el qual habitem: siga un xalet o un pis. Per exemple, en el xalet la primera actuació que es recomana és assegurar-se que totes les portes i finestres estan ben tancades (abans d'iniciar el viatge). Revisar-ho només li portarà un moment.
 
Un altre consell: que semble que se segueix gent vivint a l'habitatge. Per exemple, no abaixant totalment les persianes. I tampoc s'ha de desconnectar el timbre de la porta. Tampoc és aconsellable parlar de les pròximes vacances davant desconeguts. N'hi ha prou que ho sàpien familiars o veïns amb els qui es tinga molta confiança (i que puguen reportar una incidència, o encarregar-se d'arreplegar el correu en la bústia).
 
Hi ha delinqüents que es fan passar per comercials: pregunten per un veí, i és un error dir-li a un desconegut que està de vacances. Aquesta és la informació que cerquen si desitgen cometre el robatori. Si persones alienes a la seua comunitat la ronden, avise a la Policia Local. Es produeixen més detencions gràcies a la col·laboració ciutadana que sense ella. Davant qualsevol comportament sospitós (marques en portes, sorolls o llums), cride als agents (telèfons 112 i 96 274 07 01): no tinga por de resultar 'pesat o pesada'.
 
Es recomana no deixar joies, diners ni objectes de valor a la vista. Si li sembla oportú, es poden instal·lar mitjans antirobatori (per exemple, alarmes o càmeres). També són molt útils les reixes en les finestres. Finalment, faça un llistat dels nombres de sèrie dels aparells cars (televisions, ordinadors, etc.) que posseeix. I prenga fotos de les seues joies. Es pretén evitar el robatori... però, si aquest finalment es donara, així li serà molt més senzill documentar la possessió dels seus béns, després d'aportar aquesta informació.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30