Benestar Animal
S'escomet una campanya d'esterilització i desparasitació de gats sense propietari
3/03/2017
  • Des de la Regidoria de Benestar Animal de l'Ajuntament de l'Eliana s'està impulsant un programa d'esterilització felina, dirigida a les colònies de gats que deambulen pels carrers del municipi. Amb aquesta iniciativa es vol millorar l'estat de salut d'aquests animals i evitar que eixes colònies incrementen el seu nombre.
 
L'Ajuntament de l'Eliana ha decidit impulsar una iniciativa que té com a objectiu donar resposta a la demanda ciutadana sobre el control de les colònies de gats que existeixen en els carrers de la localitat. Per a evitar que es produïsca una proliferació de gats que no estan atesos per cap persona, s'han adoptat mesures de control de la seua reproducció.
 
D'aquesta manera, s'emprarà el mètode CES per a capturar els gats que estan disseminats per la localitat, als quals posteriorment s'esterilitzarà. Després, seran retornats al seu lloc d'origen, després d'efectuar treballs de neteja de la zona. Les cures que s'oferiran als felins les escometran les clíniques veterinàries de l'Eliana, que han aconseguit un acord de col·laboració amb l'Ajuntament.
 
Per a millorar les condicions dels gats que siguen trobats, també es procedirà a la desparasitació d'aquests animals. De la mateixa manera, se'ls practicaren una sèrie d'anàlisi per a determinar si pateixen algun tipus de malaltia rellevant.
 
El consistori comunica als seus veïns i veïnes que, a partir del 6 de març, instal·laran unes gateres al voltant del carrer Pare Damià. Es demana col·laboració ciutadana i, per a evitar que es capturen gats que posseeixen propietari/a, se sol·licita que aquestes mascotes estiguen correctament identificades (amb collaret o xip identificatiu), si és que aquestes solen eixir al carrer. Una altra opció és mantenir-los a casa mentre es du a terme aquesta campanya.
 
També se sol·licita als veïns que no proporcionen menjar als gats que passegen pels carrers, ja que, si se'ls hi dóna aliment, resultarà més complicat capturar-los, dificultant així la seua posterior desparasitació i esterilització.
 
Les persones que desitgen tenir més informació sobre aquest tema, o bé desitgen fer arribar els seus suggeriments a l'àrea de Benestar Animal del consistori elianer, poden fer-ho telefonant al 96 275 80 30 (extensions 331 a 333) o bé enviant un correu-e a benestaranimal@leliana.es

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31