Medi Ambient
S'inicia una campanya de conscienciació per a reciclar vidre durant les falles
15/03/2017
  • L'Ajuntament de l'Eliana ha acordat amb Ecovidrio engegar una campanya de reciclat durant les Falles 2017. Així, del 16 al 19 de març, es treballarà per a conscienciar a la ciutadania del municipi perquè s'implique en aquesta campanya, amb la instal·lació de contenidors específics en els voltants dels casals fallers de la localitat.
 
La Generalitat Valenciana ha impulsat una iniciativa a la qual s'ha adherit la corporació municipal de l'Eliana, consistent a fomentar el reciclat dels envasos de vidre durant les Falles del present any. Per a portar avant aquesta iniciativa es compta amb el suport d'Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat d'envasos de vidre a Espanya.
 
La iniciativa es desenvoluparà entre el 16 i el 19 de març i es divideix en dos vessants: d'una banda, s'han distribuït poals amb rodes als casals fallers de l'Eliana. També s'han instal·lat diversos contenidors en els voltants de cadascun d'ells. D'altra banda, hi haurà una patrulla de conscienciació que informarà al públic faller del procés del reciclat del vidre. Així mateix, per a recolzar la labor de reciclat, la patrulla col·laborarà amb la retirada dels poals que es vagen omplint i del seu buidatge en els contenidors que s'han instal·lat.
 
S'espera aconseguir un impacte significatiu entre la població de l'Eliana i, especialment, entre el col·lectiu faller del municipi. Es vol conscienciar a tothom sobre la importància de separar selectivament el vidre durant tot l'any, encara que en aquest cas es partirà des del context de les festes falleres.
 
Ajuntament de l'Eliana i Ecovidrio coincideixen a l'hora d'assenyalar l'important que és implicar-se en la separació dels diferents tipus d'elements que es tiren al cub de brossa. "Amb un gest tan senzill com el de separar les botelles, pots i flascons usats per a dipositar-los després en els contenidors, es redueix el consum d'energia, s'estalvien matèries primeres, hi ha menys abocadors i es redueix la contaminació de l'aire".
 
Els contenidors de vidre situats en els carrers serveixen per a arreplegar únicament els envasos de vidre (botelles, pots, etc.). Altres materials (com la ceràmica) i altres tipus de vidre (plats, gots, cristalls de finestres, etc.), tenen una composició diferent de la dels envasos i, per tant, han de ser dipositats en els punts nets dels pobles i ciutats.

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31