Formulari de cerca

Benvingut a

l'Àrea de Festes

Altres festes de l'Eliana

Festes de les Doloroses o Setmana Santa

La festivitat se celebra el divendres anterior a la pasqua (vària cada any) que és el Divendres de Dolors. La festa està organitzada per Clavariesses de la Verge dels Dolors o Doloroses o per la Confraria de la Verge del Carme en el cas de no haver-hi Doloroses. 

A l'Eliana es representa la figura de la Dolorosa en aquesta setmana de passió, en els dies del Divendres Sant i el Diumenge de resurrecció on es festeja el dia del encontre. Una representació religiosa en la qual la Verge dels Dolors i el Crist ressuscitat es troben al carrer Major a les 9 del matí, i una xiqueta o xiquet amb vestit d'àngel recita un vers. En finalitzar aquest vers es fa una gran tirada de coloms, caramels, pètals de flors i petards. Durant les festes també s'inclouen actes com la mascletà o la paella gegant prèvia als actes religiosos.

   

 

Festivitat del Corpus Christi

Processó que realitza la Confraria de la Verge del Carme en honor a la Santa Comunió pels carrers del centre urbà. Els veïns de l'Eliana munten per a l'ocasió sis altars distribuïts pel recorregut de la processó. El primer al Carrer Verge del Carme, el segon al Carrer Major travessant amb el Carrer Molí, el tercer en Carrer Major travessant amb Carrer General Pastor, el quart al Carrer Francisco Alcayde, l'últim abans d'arribar a l'Església en la Plaça del País Valencià just davant de l'Ajuntament, i finalment l'altar central de l'Església del Carme. Se celebra 60 dies després del Diumenge de Resurrecció.

 

Festes de la Música i Santa Cecília

Cada any la Unió Musical de l'Eliana (UME) prepara els actes en els quals festeja el dia de Santa Cecilia, patrona de la música. Les activitats que s'organitzen generalment durant dos caps de setmana i inclouen actuacions, cercaviles i una cavalcada.

   

 

Festes de l'Associació Cultural Andalusa
 
L'Associació Cultural Andalusa de l'Eliana celebra cada any a mitjan juny una processó i romiatge a la patrona d'Andalusia, així com una missa acompanyada del cor rociero de l'Associació.
 
 
 
Site developed with Drupal