Formulari de cerca

Benvingut a

l'Àrea d'Igualtat

Dc, 11/14/2018 - 19:15
Igualtat
Comencen els actes commemoratius del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra la dona a l'Eliana.
La celebració del 25 de novembre comportarà tota una programació d'actes que han començat aquesta mateixa setmana als centres educatius del municipi, i que continuarà fins a desembre.

El passat dimarts 13 de novembre començaven a l'Eliana les primeres activitats en commemoració del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra la dona, que se celebra cada 25 de novembre. Per a la present edició, la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament ha volgut inaugurar la seua programació des de l'acció formativa, acudint a tots els centres educatius de secundària del municipi per realitzar activitats de coeducació amb l'alumnat. Aquesta activitat estarà dinamitzada per les Educadores Socials municipals juntament amb l'Associació Alanna, i conclourà el divendres 16. La setmana vinent continuaran els actes des del dimecres 21 de novembre amb un Taller de Consciència (Mindfulness) per a dones, impartit per les psicoterapeutes Innana Catalá i Pilar Montalbán. Aquesta activitat tindrà lloc a la sala de ioga del Centre Sociocultural i començarà a les 19:00h. Per participar serà necessària inscripció prèvia a través de igualtat@leliana.es. Durant la jornada del divendres 23 de novembre se celebraran diversos actes, començant a les 9:30h amb la trobada “És moment d’Igualtat”, un acte en el qual participaran tots els centres educatius de secundària a l'Auditori Municipal. A continuació, queda programada una desfilada des del Centre Sociocultural cap a l'Ajuntament, per donar començament a les 12h a l'Acte Commemoratiu i Lectura de Manifest del 25 de novembre a la plaça del País Valencià. 
Per al dissabte 24 es programa la Commemoració del Dia Internacional per l'Eliminació de la violència contra la dona a la plaça del País Valencià, un homenatge que començarà a les 12h amb un minut de silenci per les víctimes, i en el qual el grup APLAE l'Eliana oferirà una performance especial.En les següents setmanes continuaran les activitats en pro de la igualtat i la no violència contra la dona. El dijous 29 de novembre a les 18:45h tindrà lloc a la Biblioteca Municipal el contacontes “El meu cos és meu”, per a xiquets i xiquetes majors de 5 anys. El dissabte 15 de desembre tindrà lloc un Taller de Defensa Personal per a dones en el Poliesportiu Municipal, coordinat per la Policia Local de l'Eliana. El taller començarà a les 11h i finalitzarà a les 13h, i per participar serà necessària prèvia inscripció a través de l'adreça aseser@leliana.es. El mes de desembre clausurarà la programació commemorativa amb una xerrada de sensibilització de l'ús no sexista de les joguines, organitzat pel grup Desaprende de l'IES l'Eliana, de cara a la campanya de regals nadalenca. Amb aquest marc d'activitats programades fins a desembre, la Regidoria d'Igualtat ha volgut no només centrar els actes commemoratius en el Dia per l'Eliminació de la violència contra la dona, sinó impulsar este mateix esperit de forma més transversal, ja que, en paraules de la Regidora, Isabel Montaner “es tracta de visibilitzar la lluita social en la qual ens trobem actualment, una lluita invisibilitzada durant molt temps i gràcies a la qual aconseguirem un futur més just i més lliure per als nostres fills”.

 
Site developed with Drupal