Formulari de cerca

Dv, 11/23/2018 - 19:30
Igualtat/Polítiques Socials

Conclouen els tallers de sensibilització als centres educatius per la commemoració del 25N
La proposta de treball ha estat el muntatge d'un Punt Violeta en tots els centres, com a recurs de sensibilització i prevenció.

Les regidories d'Igualtat i Polítiques Socials de l’Ajuntament de l'Eliana han dut a terme, esta setmana, una campanya de sensibilització contra la violència de gènere i masclista, emmarcada dins de la programació dels actes del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona. En concret, s'ha intervingut en tots els centres educatius d'educació secundària obligatòria del municipi -IES l'Eliana, centre Rivas-Luna, col·legi Helios i col·legi Iale-.  La proposta de treball ha sigut el muntatge d'un Punt Violeta en tots els centres com a recurs de sensibilització i prevenció. En aquest enclavament s'han desenvolupat diferents accions: xerrada de sensibilització, punt d'informació, taller de confecció de xapes, fotoreclam (Photocall) i mural d'expressió per la igualtat.     Durant la realització de les xerrades formatives es van introduir conceptes bàsics sobre violència de gènere i masclista, a més de facilitar eines per a la detecció d'indicadors de risc de relacions tòxiques. A més, es va facilitar informació sobre els recursos d'atenció per a la prevenció i gestió de situacions de violència de gènere: Centre de Salut, l'Equip Multidisciplinari de Violència de Gènere, Domèstica i Menors, el contacte de la Policia Local especialitzada (VIOGEN), o altres recursos com el telèfon 016.  

Aquesta acció va comptar amb la col·laboració de la Policia Local, on un agent especialitzat de l'equip de VIOGEN explicava a l'alumnat recursos de gestió davant situacions de violència de gènere i masclista. També es va comptar amb la col·laboració de l'associació ALANNA, especialistes en intervenció social i amb inquietuds per la inclusió social de les dones més vulnerables de la nostra societat: víctimes de violència de gènere i minories ètniques.

Finalment els/les participants es van valer d'un fotoreclam on van poder plasmar missatges d'igualtat i de prevenció a les seues xarxes socials, a través de la difusió de l'etiqueta (hashtag) #ESMOMENTDIGUALTAT. D'aquesta manera, es va buscar crear un espai d'aprenentatge significatiu basat en la participació activa de l'alumnat.La campanya de sensibilització educativa ha finalitzat hui, 23 de novembre, amb dos actes centrals: el primer, la projecció a l'Auditori Municipal d'un videoclip gravat al llarg d'aquesta setmana als centres educatius i protagonitzat per l'alumnat, basat en la cançó “Ella” de la cantant Bebe. A continuació, ha tingut lloc un recorregut pels carrers del municipi cap a la plaça del País Valencià, on s'ha llegit el Manifest pel 25N.    Els actes commemoratius continuaran a l’Eliana demà i en les properes setmanes, per als quals es convida a tota la ciutadania a participar-hi i compartir l'esperit per l'eliminació de la violència contra la dona.

 
Site developed with Drupal