Formulari de cerca

Dl, 12/03/2018 - 14:30
Ciutat
L'Ajuntament convoca les ajudes del lloguer d'habitatges per a joves menors de 35 anys
  • La subvenció pot arribar als 600 euros anuals.
  • Les sol·licituds podran presentar-se fins al pròxim 26 de desembre.
L'Ajuntament de l'Eliana ha posat en marxa, un any més, una línia d'ajudes per al lloguer d'habitatges, en el terme municipal, per als i les joves menors de 35 anys empadronades en la localitat. D'aquesta manera, el consistori oferirà una subvenció de fins a 600 euros anuals per al lloguer de l'habitatge habitual en el municipi. 
 
Les persones beneficiàries hauran de tindre uns ingressos anuals inferiors a 29.821,56 euros per a rebre el cent per cent de la subvenció (600 euros anuals). No obstant això, existeixen altres tres categories que redueixen l'import de la subvenció en funció dels ingressos familiars, el segon rang comprén aquelles rendes entre 29.821,57 i 37.275,70 euros que es traduirien en el 75 per cent de l'ajuda màxima, això és, 450 euros anuals. El tercer rang estableix uns ingressos entre 37.275,71 i 44.730,84 euros que permeten optar al 50 per cent de la subvenció màxima (300 euros anuals). I, finalment, aquelles unitats familiars que superen els 44.730,85 euros rebrien un 25 per cent de l'import màxim de l'ajuda, és a dir, 150 euros anuals. 
 
Les bases estableixen un màxim de 50 euros mensuals (600 euros anuals) per arrendament que hauran de justificar-se amb els rebuts o transferències que acrediten el pagament de la mensualitat a la persona propietària de l'habitatge. La convocatòria d'enguany inclou totes les mensualitats reportades durant l'any 2018. Per exemple, un inquilí que es trobe en la primera categoria de renda i que va iniciar el contracte de lloguer el mes d'abril i acredite el pagament de tots els mesos restants, obtindria 450 euros, d'haver-lo iniciat al gener o, en anys anteriors, i trobar-se al corrent de pagament de totes les mensualitats percebria els 600 euros.
 
Amb aquesta acció, l'Ajuntament de l'Eliana vol facilitar l'accés a l'habitatge, en règim de lloguer, al públic jove de l'Eliana amb l'objectiu de cobrir una de les necessitats prioritàries de les persones, alhora que potenciar els arrendaments urbans com una peça fonamental entre les polítiques públiques d'habitatge. 
 
Les persones interessades hauran d'emplenar la sol·licitud i entregar-la en els serveis administratius del Centre Sociocultural, situat en la plaça del Jutge Miguel Comes en horari de 09.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres.
 
L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha ressaltat la importància de promoure aquest tipus de polítiques que tenen per objecte ajudar les persones “hem duplicat la partida del programa,  consolidant una política municipal en matèria d'habitatge per als nostres joves”. Així mateix, ha recordat les particularitats del mercat immobiliari a l'Eliana “sabem que el mercat del lloguer d'habitatges a l'Eliana és més car que en altres municipis propers, per això i per a evitar que els joves de l'Eliana hagen de marxar volem ajudar-los perquè romanguen al nostre poble”.
 
La convocatòria pot consultar-se en la web municipal i el tauler d'anuncis, les persones interessades podran consultar tots els detalls del programa, així com la documentació necessària a aportar, el procediment administratiu o els terminis de sol·licitud.
 
Podeu consultar les bases en el PDF adjunt a aquesta notícia.
 
Aquesta convocatòria se suma a altres ajudes que persegueixen fomentar la igualtat entre la ciutadania. En aquests moments, es troba obert el període de:
- Ajudes Música i Dansa: fins al 5 de desembre 2018.
- Ajudes per al transport d'estudiant: fins al 17 de desembre de 2018.
- Ajudes a l'escolarització de xiquets de 0-3 anys: pendent de publicació.
Bases reguladores Ajuda Lloguer Jove
 
Site developed with Drupal